תקנון לאתר האינטרנט - הגנה הכרחית לכל עסק

בעלי עסקים רבים אשר מקימים אתר עבור העסק שלהם נוטים לייחס חשיבות רבה לבניית האתר, עיצובו, לתכנים שיווקיים ואף לתמונות מקצועיות. אולם, אותם בעלי עסקים מקלים ראש בבניית תקנון עבור האתר. רבים לא מודעים לכך שיש לערוך תקנון ואחרים מוותרים עליו לגמרי או חושבים שניתן להעתיקו או "לקחת" תקנון מאתרי אינטרנט אחרים. במצבים האמורים עלול בעל האתר לחשוף עצמו לתביעות, נזקים והוצאות כספים מיותרות.

 
מהו תקנון אתר ?

התקנון הנו בעצם הסכם בין הגולש לבין בעל האתר ו/או מפעילו. התקנון מסדיר את הסוגיות המשפטיות הנוגעות לשימוש באתר ונועד להסדיר בעיות שעלולות לצוץ כתוצאה מהשימוש בו. להלן מספר נושאים מרכזיים המוסדרים בתקנון:

  • הגדרת זהויות הצדדים בתקנון
  • התחייבויות הגולש באתר
  • הגבלת אחריות בעל האתר
  • כללי התנהגות הגולש באתר
  • סחר מקוון באתר
  • קניין רוחני (זכויות יוצרים, סימני מסחר)
  • שיפוי בעל האתר
  • מדיניות פרטיות
  • סמכות שיפוט בעת מחלוקת
  • ועוד נושאים רבים נוספים.


דעו, כי עשיית שימוש בתקנון מוכן מאתר אינטרנט אחר ברשת זו טעות חמורה המהווה הפרה של זכויות יוצרים. בנוסף, קיימת סבירות גבוהה כי תקנון ש"נלקח" מאתר אינטרנט אחר לא יוכל להגן עליכם כראוי מאחר ואינו מותאם ספציפית לאופי פעילות האתר שלכם.


 מהות התקנון הינה לחייב את הגולש, בהתאם לדרישות חוק החוזים, לקבל על עצמו את הוראות התקנון. גולש הנכנס לאתר שלכם צריך להסכים לאמור בתקנון באופן אקטיבי (באמצעות הקלקה בתיבה מיוחדת, גלילת העמוד או באמצעות פתרונות טכנולוגיים אחרים). הסכמת הגולש להוראות התקנון תסייע לבית המשפט לאכוף את הוראותיו בשעת הצורך ולהיעתר לסעד שתבקשו.

 

  1. מתי חייבים בתקנון ?אתרים המכילים אלמנטים המוגנים בקניין רוחני: תמונות, סרטונים, עיצובים, מוצרים, מידע, מאמרים ותוצרים אחרים פרי עבודת בעל האתר (או של צדדי ג') 
  2. אתרים בהם מבוצעות פעולות אקטיביות מצד הגולש כגון: העלאת תוכן, הזנת דוא"ל לצורך קבלת ניוזלטר או מידע אחר, רכישת מוצרים באופן מקוון, פעילות מסחרית ענפה ועוד. 


תקנון מותאם אישית


קיימת חשיבות מכרעת לניסוח תקנון מקצועי לאתר האינטרנט של העסק. היות ואופי האתר משתנה מאוד מעסק אחד למשנהו יש להתאים את התקנון למידות הספציפיות של כל עסק, לתכניו וצרכיו הייחודיים.
 
לסיכומו של דבר, מומלץ לשקול עריכת תקנון מקצועי לאתר העסק שלכם. התקנון יבטיח שתוכלו להמשיך לעסוק במלאכתכם תוך עמידה על זכויותיכם ומזעור סיכונים עתידיים. 
 



המחבר הנו עו"ד דניאל זולוטוביצקי, העוסק בזכויות יוצרים, סימני מסחר, דיני אינטרנט ומשפט מסחרי
ובעליו של משרד www.dz-lawoffice.com.
פייסבוק: https://www.facebook.com/Daniel.zolotovitzky
 
*המידע המובא במאמר זה הנו לרקע כללי בלבד ואינו מתיימר להחליף ייעוץ משפטי.

עורך דין במודיעין עורך דין זכויות יוצרים, 

כך תכין את את עצמך לבניית אתר קלה ומהירה
31 Mar, 2022
רוב העסקים יודעים מראש שהם לא מומחים בבניית אתרים ולכן את כל הקטע הטכני-מקצועי הם מראש מעבירים לאיש מקצוע מיומן. כך שאת המקום הראשון למעצורים שמונעים מבעלי עסקים את הקמת האתר, תופס עניין כתיבת התוכן. או במילים אחרות, השאלה: מה כותבים? איך מציגים את עצמי ואת השירותים/מוצרים שלי באתר.
03 Jan, 2022
אתרי אינטרנט, מבוססים על מערכת ניהול תוכן, המאפשרת לבעל האתר, ולמנהליו, לעדכן את תכני האתר בכל עת, ומכל מקום, ללא צורך במתכנת או בונה אתרים, כפי שהיה נהוג עד לפני מספר שנים. קיימות מערכות ניהול תוכן שונות, המתחלקות ל-2 קבוצות עיקריות: 1. מערכות ניהול תוכן בקוד פתוח 2. מערכת ניהול תוכן בקוד סגור לכל קבוצה, יתרונות וחסרונות. במאמר זה נציג את היתרונות והחסרונות שבכל קבוצה, והן השוואות בין מערכות שונות באותה הקבוצה. במערכות ניהול אתרים בקוד פתוח, ניתן למצוא את הפופולאריים: וורדפרס WordPress, ג'ומלה Joomla, מג'נטו Magento, דרופל Drupal ועוד... (מערכות ניהול אתרים קוד פתוח מובילות בעולם: (חלקן לא תמוכות בעברית) , CushyCMS, SilverStripe, Plone, The Secretary, MODx, dotCMS, Madebyfrog CMS, Composite, Radiant CMS, Concrete5 CMS, Pimcore, Contao CMS, xpression Engine CMS, Pligg CMS, Businesscatalyst, Typo3, Movable Type CMS, LiteCommerce, AxCMS, Contenido CMS, ProcessWire, ImpressPages, Textpattern, Bricolage, Press2Flash, Fork CMS, GoCart, Centurion) במערכות קוד סגור, ניתן למצוא מערכות כגון: e-Shop , Tyco , anova וכמובן, מערכת ניהול האתרים Webfocus . (ועוד רבות אחרות) מערכות ניהול אתרים בקוד פתוח:
כלים לבדיקת מהירות טעינת אתר האינטרנט
30 Dec, 2021
6 אתרי אינטרנט שדרכם ניתן לבצע בדיקות מהירות טעינה לאתר האינטרנט, חלקם מספקים דוחות מפורטים ואף הצעות ליעול ושיפור מהירות טעינת האתר, וחלקם מספק דוח מקוצר, אך ממוקד הנותן תמונת מצב כללית ומספקת.
כלים ואפשרויות - אפליקציות גוגל
30 Dec, 2021
גוגל מציע מגוון רחב של כלים, אפליקציות ואפשרויות, חלקן מוכרות יותר, חלקן מוכרות פחות. ריכזנו כאן עבורכם מגוון כלים שלא מוזכרים בכל מקום ולא זוכים לתשומת לב ראויה.
קידום אתרים (אורגני) באמצעות כתיבה שיווקית – גרסת הטורבו
30 Dec, 2021
כשאומרים לכם קידום אתרים, מה עולה לכם בראש? כשאומרים לכם כתיבה שיווקית, על מה אתם חושבים? נכון, מדובר בשני תחומים הקשורים לאחת מחזיתות השיווק החשובות בעסק שלכם – האתר. שני התחומים לא רק משלימים האחד
בבעלותך דומיין? נא להיזהר מדייגים
30 Dec, 2021
זהירות נוכלים ברשת - בעלי דומיינים מקבלים הודעות, שנראות תמימות ואמיתיות לחידוש הדומיין. חוסר תשומת לב, ומבצעים תשלום ופרטי כרטיס אשראי לגנבים שניצלו את תמימות בעל הדומיין. מאמר המסביר כיצד להיזהר
שלבים בהקמת אתר אינטרנט
30 Dec, 2021
רגע לפני שמקימים אתר אינטרנט, צריך אפיין מה הדרישות, מהם התכנים, לאסוף ולארגן תמונות, תוכן שיווקי, התקשרות עם גורמי צד ג' שונים, התממשקות לסליקה, כתיבה שיווקית, שפה מיתוגית ועוד. במאמר מידע מתומצת...
גלישה אנונימית
30 Dec, 2021
במקרים מסויימים, נרצה לגלוש לאתר מסויים ממחשב אחר, לא מהמחשב שלנו. קיימים אתרים בעיקר בחו"ל, המאפשרים לנו, לגלוש לאתר דרכם, כאנונימיים. כיצד? איך? בדיוק על זה נדבר במאמר.
איך לבקש מלקוחות חוות דעת לעסק בגוגל ?
30 Dec, 2021
הדרך הנכונה והפשוטה לתת קישור לעמוד חוות הדעת לעסק שלכם בגוגל - ללקוחותיכם.
30 Dec, 2021
אתר פישינג ( Fishing ) הינו אתר אינטרנט המתחזה לאתר אחר, ומנסה "לדוג" את הגולש ולפתות אותו, ע"מ "לגנוב" פרטים, ובדר"כ לעשות בהם שימוש לאחר מכן. בדר"כ, יגיע בדוא"ל הודעה, שחשבונכם עומד להסגר באתר PAYPAL, או שחשבונכם יושהה או ימחק מ FACEBOOK אלא אם כן תכנסו לאתר דרך קישור בגוף הדוא"ל... הקישור יוביל אתכם (הגולשים) לאתר פישינג - אתר שיראה בדיוק כמו האתר אליו חשבתם שאתם נכנסים. אז, תתבקשו להזין פרטים כגון: שם משתמש וסיסמא, ו/או פרטי כרטיס אשראי ו/או פרטים אחרים. ברגע שהכנסתם את שם המשתמש והסיסמא שלכם ב FACEBOOK, לאתר הפישינג שמתחזה לפייסבוק, חשבונכם יפרץ, תוחלף הסיסמא, ולא תהיה לכם גישה אליו. כשמדובר באתרי קניות, כגון: PayPal, Ebay, Alibaba, Amazon ואחרים, אז הסכנה גדולה יותר, ועלולים לעשות שימוש לרעה בפרטי כרטיס האשראי שלכם.  כיצד להתגונן ? קיבלתם דוא"ל עם הודעה חשודה מאתר כלשהו, לדוגמא: EBAY. תסגרו את הדוא"ל, ותכנסו באופן רגיל לאתר EBAY, כמו שאתם רגילים להכנס. תראו שאין שום הודעה על השהייה, סגירת חשבון או בעיה אחרת. כאשר אתם פותחים את האתר אליו קיבלתם קישור בדוא"ל, תסתכלו על כתובת האתר - כתובת ה URL שלו. תוכלו לזהות, שלא מדובר באתר האמיתי (-:
מאמרים נוספים
Share by: